Hur var det här då?

Brasilien är ett enormt stort land, det har nästan hela Sydamerikas östkust och täcker större delen av hela kontinenten.

190 miljoner personer bor i landet och den största staden, São Paulo, har 20 miljoner invånare. Med andra ord är Natal, staden där vi befinner oss, ganska liten med brasilianska mått mätt, den har ”bara” 1,3 miljoner invånare.

Natal ligger i höjd med ekvatorn, så långt norrut på östkusten som man kan komma. Atlanten slår in sina vågor ohejdat hela vägen från Afrika här! Vi bor i en del av staden som heter Ponta Negra och häromkring finns ganska mycket hotell och en del turister, mest italienare och spanjorer faktiskt. Då och då hör man någon som pratar engelska, men allra oftast är det portugisiska som krävs för att ta sig runt – och kroppsspråk såklart!

Staden fascinerar mig på så sätt att den är så blandad vad gäller byggnader och samhällsklasser. Det är som om man samlat ihop allt och sen kastat ut det som ett plockepinn. Från vårt fönster ser vi skrangliga hustak sida vid sida med skyskrapor, och de flesta stadsdelar är så mixade. Det allra fattigaste området, favelan, är en klass för sig dock.

Likaväl finns det flera skikt av shopping-utbudet. Längs gatorna trängs små mataffärer, restauranger av alla de slag, frisörsalonger och elektronikaffärer på ett sätt som får mig att tänka på Turkiet (utan försäljarna som sliter i en) och vägg i vägg växer stora shoppinggallerior upp. Priserna följer samma mönster – billigt i småaffärerna, dyrare i galleriorna, även om det egentligen aldrig blir särskilt dyrt med svenska mått mätt.

Vi äter ute en eller två gånger om dagen och en rejäl lunch får man för ett par tior på rätt ställe. Dryck är inte heller dyrt, en stor öl kostar 14 kronor.

Vi bor i Bennys lägenhet som ligger på en lugn gata, fem minuters promenad från havet och ett stenkast från kommersen, affärerna och restaurangerna. Det finns riktiga supermarkets här också och där har vi inhandlat varor så att vi kan göra frukost hemma och några enklare mål mat. Lägenheten är ca 30 kvm, men har allt man behöver – säng, garderob, soffa, köksdel, matplats och toalett med dusch. Plus internet, ac, takfläkt och surfbräda – of course!

3 replies on “Hur var det här då?”

  1. Ni ser ju ut att ha det finfint…=) Fina bilder…=) Lätt gärna upp mer bilder, det är så kul att följa er…

    Imorrn ska vi ut och åka skidor.. Jag tar mammas och jac har vi köpt egna skidor till..

    Hörs och kram

  2. Jag ska också ut och åka skidor! Längdskidor, ett par kilometer på Rocklunda kommer vara trevligt. :)Annars må jag väl säga att ni har det fint där ni är. Njut och ha det gott!

    MvH/ Emil P.

Comments are closed.