Brasilien och kitesurfing

Igår tog vi bussen till Pirangi som ligger söder om Natal, bussresan tar ca 20minuter och kostar ca 10kr enkel.

Pirangi är semesterbyn som har världens största cashewträd och de flesta av husen där fungerar som semesterhus för brasilianarna. Nu i februari om några veckor när det är karnevaldags i Brasilien, kommer Pirangi vara fullt av festande människor både dag som natt.

Vårt mål för dagen var att kitesurfa eftersom Pirangis långa stränder passar väldigt bra för kitesurfing, mycket plats och vind som ligger på i rätt riktning. Tidigare har jag levererat mycket surfglasögon till Ricardos kiteskola i Pirangi, och känner till stället hyfsat väl. Det var också hos Ricardo som jag lärde mig kitesurfing som är en växande sport i Brasilien, förhållandevis dyr men fler och fler kommer kunna börja med kitesurfing pga den snabbt ökande medelklassen.

Efter att ha gjord i ordning kiten med Joannas hjälp kunde jag kitesurfa igen för första gången sedan ett år tillbaka. Min resa tidigare i höstas till Marseille i Frankrike bjöd inte på någon vind varför kiteutrustningen fick ligga ouppackad den gången. Det var i alla fall skönt den tiden kitesurfingen varade, på eftermiddagen fick vi dock ge oss för den starka solen och vi tog bussen tillbaka till Ponta Negra med solbrända hudar.