Avgång mot Brasilien

Med färdigpackade väskor begav vi oss mot Bromma flygplats på fredag morgon för att starta vår resa till Brasilien.

Vi checkade in våra väskor kl 05.00, efter det satte vi oss tog en kaffe för att vakna till och sedan gå vidare in mot gaten. Vi lyfte från svensk mark och landade 2,5h senare i Bryssel för vårat första flygbyte, där hann vi med ett hamburgermål och varsin stor Stella Artois eftersom vi hade ca 3h innan nästa flyg mot Lissabon skulle gå. I Lissabon, som är den största länken mellan Europa och Brasilien, väntade vi bara någon timme innan vi flög vidare mot våran slutdestination Natal.

Flygtiden över Atlanten varade i ca 7,5h och väl framme stötte jag på lite problem i passkontrollen. För ett par år sedan hade jag stannat i Brasilien för lång tid då mitt visum gått ut. Som turist får du stanna i 90 dagar och med ett tillstånd kan du stanna i ytterligare 90, totalt 180 dagar per år kan du alltså vara i Brasilien med ett turistvisum. Detta var inget jag visste om vilket resulterade i en röd stämpel i passet och böter för 90 dagar på ca R$740 (strax över 3000kr) som skulle betalas nästa gång jag åkte till Brasilien. För att få komma in i landet den här gången var jag därför tvungen att betala bötern vilket självklart sved men det kan jag leva med, det tidigare halvåret jag spenderade i Brasilien var en härlig tid som jag aldrig glömmer. Joanna gled rakt igenom kontrollerna i alla fall!

Väl utanför möttes vi av min brasilianske vän Jon som körde oss till lägenheten i Ponta Negra, äntligen hade vi landat.

?